İstinye Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından ortak düzenlenen etkinlik kapsamında Marmara Üniversitesi öğrencileri Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK ile Vadi Kampüste bir araya geldi.
Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK ile Rami Kütüphanesinde her ay düzenlenen ''Divan Sohbetleri'' söyleşi serisi, bu ay "Eski Türk Edebiyatını Ne Kadar Anlıyoruz?" konu başlığıyla gerçekleştirildi.
Üniversitemiz, kalite yönetimi ve süreç iyileştirme çalışmalarına verdiği önemi bir kez daha ortaya koyarak, Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından İnsan ve Toplum Bilimleri akademik ve idari personeline yönelik Süreç İyileştirme ve Geliştirme (PUKÖ) Eğitimi düzenledi. Eğitim, Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al (PUKÖ) döngüsünün her aşamasını katılımcılara detaylı bir şekilde anlatmak ve uygulamalı örnekler ile pekiştirmek üzere hazırlanmış olup, katılımcıların kurum içindeki süreçlerini daha verimli hale getirmeleri ve iyileştirmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarını sağlamak amacıyla tasarlandı.
Bunun yanı sıra, süreç iyileştirme ve geliştirme çalışmalarında önemli bir araç olan Süreç İyileştirme ve Geliştirme (PUKÖ) Formu hakkında da bilgilendirme yapıldı.
Katılımcılara PUKÖ döngüsünün her aşamasını kaydedebilecekleri ve izleyebilecekleri Süreç İyileştirme ve Geliştirme (PUKÖ) Formu hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Bu form, süreçlerin daha sistematik bir şekilde izlenmesi, raporlanması ve iyileştirilmesi için kritik bir araç olarak sunuldu.
Katılımcılar, PUKÖ döngüsünü ve Süreç İyileştirme ve Geliştirme (PUKÖ) Formunu nasıl etkin bir şekilde kullanabileceklerini görme fırsatı buldular.
Bu eğitimle birlikte, üniversitemiz personelinin süreçlerin daha verimli ve etkili yönetebilmeleri, izleyebilmesi ve geliştirebilmeleri hedeflenmektedir. Ayrıca, Süreç İyileştirme ve Geliştirme (PUKÖ) Formunun kullanımının teşvik edilmesi ve her süreç için belgelenmesi ile süreçlerin şeffaflığı ve sürdürülebilirliği sağlanacaktır.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK, 12 Kasım 2024 Salı akşamı Kanal 12'de Muhammet ÇAÇA'nın sunduğu ''Bilgi Pusulası'' adlı programa konuk olacak.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK'ün konuşmacı olduğu ''Divan Sohbetleri'' söyleşi serisi Rami Kütüphanesinde devam ediyor. 27 Kasım 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan söyleşinin konu başlığı "Eski Türk Edebiyatını Ne Kadar Anlıyoruz?" şeklindedir.
Rezervasyon, Rami Kütüphanesinin web sayfasından yapılmalıdır: https://ramikutuphanesi.gov.tr/tr/etkinlikler/tum-etkinlikler/531d033a-76a9-416f-9b0a-124f415d1aa1
Edebiyat tarihçisi, yazar ve şair Tâhirü'l-Mevlevî, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen panelle anıldı. Moderatörlüğünü İstinye Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK'ün üstlendiği panele Prof. Dr. Mehmet Atalay, Prof. Dr. Mustafa Koç ve Prof. Dr. Cihan Okuyucu konuşmalarıyla katkıda bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Rami Kütüphanesi, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ve Okçular Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK ''Osmanlı Şiirinde Okçuluk'' başlıklı bir seminer verecek.
Sosyoloji bölümü mezunları Sena Şevval Özbıyık, Özlem Sarpkaya, Esen Deniz Sayıklı ve Derya Özgör'ün İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Gürkan ile birlikte hazırlamış oldukları "Exploring Gender and Homicide: Insights from Turkish Media Professionals of Generations X, Y, and Z" başlıklı makaleleri Web of Science veritabanında taranan Q2 bir akademik dergi olan Romanian Journal of Communication and Public Relations dergisinde yayınlanmaya hak kazanmıştır.
İstinye Üniversitesi Uluslararası Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ISUIRCOS) tarafından İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve İİSBF Ekonomi bölümü katkılarıyla düzenlenen 30 Mayıs 2024 Perşembe günü gerçekleşen 2. Sosyal Sorumluluk Öğrenci Proje Yarışması'nda İTBF dekan yardımcısı ve IRCOS yönetim kurulu üyesi Dr. Öğr. Üyesi Selen Yanmaz jüri üyesi olarak katıldı ve projeleri değerlendirdi.
Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK ile Rami Kütüphanesinde her ay düzenlenen ''Divan Sohbetleri'' söyleşi serisinin yedincisi, ''Nâilî-i Kadîm ve Sebk-i Hindî'' konu başlığıyla gerçekleştirildi.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK ile Rami Kütüphanesinde her ay düzenlenen ''Divan Sohbetleri'' başlıklı söyleşi serisi devam ediyor. 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan söyleşinin konu başlığı ''Nâilî-i Kadîm ve Sebk-i Hindî'' şeklindedir.
Rezervasyon, Rami Kütüphanesinin web sayfasından yapılmalıdır: https://ramikutuphanesi.gov.tr/tr/etkinlikler/tum-etkinlikler/7ce85865-5f6b-4778-803d-9cbe8b2b1115
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü akademik kadrosundan Dr. Seda Kurt, 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında Almanya’da çalışmalarına devam ederken Münster Üniversitesi Arap ve İslam Çalışmaları Enstitüsü TRANSLAPT Projesi yürütücüsü Prof. Dr. Philip Bockholt tarafından konuşmacı olarak davet edilmiş ve “Şebüsterî’nin Gülşen-i Râz’ının Türkçe Tercümelerinin Erken Modern Dönem Osmanlı Edebiyatına Yansıması” başlıklı sunumunu gerçekleştirmiştir.
Münster Üniversitesinin etkinlikle ilgili haberi aşağıdaki bağlantıda yer almaktadır: https://www.uni-muenster.de/ArabistikIslam/translapt/news/index.html
Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK ile Rami Kütüphanesinde her ay düzenlenen ''Divan Sohbetleri'' söyleşi serisinin altıncısı, ''Osmanlı Şiirinde Donanma ve Şenlikler'' konu başlığıyla gerçekleştirildi.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK ile Rami Kütüphanesinde her ay bir defa düzenlenen ''Divan Sohbetleri'' söyleşi serisi devam ediyor. 24 Nisan 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan söyleşinin konu başlığı ''Osmanlı Şiirinde Donanma ve Şenlikler'' şeklindedir.
Merkez müdürlüğünü İTBF dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Selen Yanmaz'ın yaptığı İstinye Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi (İSUGENDER) işbirliğinde Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası’nın yürüttüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’nün sözleşme makamı olduğu, Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe programı kapsamında desteklenen “Digit4Women” AB projesi kapsamında bilişim alanında düzenlenen Prof. Dr. Cansu Çiğdem Ekin'in konuşmacı olduğu “Geleceğin Meslekleri Semineri” etkinliğine öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler.
Felsefe bölümü adına Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Eylem Doğan ve İSUGENDER Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi adına merkez müdürü Dr. Öğr. Üyesi Selen Yanmaz'ın ev sahipliğinde 3 Nisan 2024'te gerçekleştirilen etkinlikte Üsküdar Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Yazıcı "Felsefi Açıdan Toplumsal Cinsiyet" başlıklı bir sunum yapmıştır.
İstinye Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 5 gün 5 Sektör Kadın İşgücü Çalıştayı'nın Enerji sektörüne odaklanan, Solwinda Yönetici Satış Proje Müdürü Nagehan Fatma Göçek'in konuk olduğu 6 Mart 2024 oturumunda, İTBF Dekan yardımcısı ve Sosyoloji Bölüm başkanı Selen Yanmaz cinsiyet eşitsizliği ve sürdürülebilirlik konusunda bir sunum yaptı.
Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK ile ''Divan Sohbetleri'' Rami Kütüphanesinde devam ediyor. 30 Mart 2024 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan söyleşinin konu başlığı ''Osmanlı Şiirinde Ramazanlar'' şeklindedir.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK ile Rami Kütüphanesinde her ay bir defa düzenlenen ''Divan Sohbetleri''nin dördüncüsü, ''Osmanlı Şiirinde Okçuluk'' konu başlığıyla 28 Şubat 2024 Çarşamba günü gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Ahmet Atillâ Şentürk ile ''Divan Sohbetleri'' Rami Kütüphanesinde devam ediyor. 28 Şubat 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan söyleşinin konu başlığı ''Osmanlı Şiirinde Okçuluk'' şeklindedir.
Rezervasyon, Rami Kütüphanesinin web sayfasından yapılmalıdır: https://ramikutuphanesi.gov.tr/tr/etkinlikler/tum-etkinlikler/5a346d1b-54c0-47a0-8c2c-6cf81d027fd6
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Danışma Kurulu Üyemiz Sayın Prof. Dr. İbrahim SARAÇOĞLU, 15.02.2024 Perşembe günü, Fakültemizin bulunduğu Vadi AB Yerleşkesinde Üniversitemizin akademik ve idari personeline özel bir sunum gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Ahmet Atillâ Şentürk ile ''Divan Sohbetleri'' Rami Kütüphanesinde devam ediyor. 24 Ocak 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan söyleşinin konu başlığı ''Osmanlı Şiiri Işığında Gündelik Hayattan Sahneler'' şeklindedir.
Rezervasyon, Rami Kütüphanesinin web sayfasından yapılmalıdır: https://ramikutuphanesi.gov.tr/tr/etkinlikler/tum-etkinlikler/72458856-a573-4737-8360-9fcbaef71f18
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atillâ Şentürk'ün Rami Kütüphanesinde her ay düzenlenen "Divan Sohbetleri" adlı konferans dizisinin ikinci bölümü "Osmanlı Şiirinde Abdallar ve Kalenderîler" üzerineydi.
İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümü Araştırma Görevlisi Gamze Gürleyen, Erasmus Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında 4-8 Aralık 2023 tarihlerinde Finlandiya HUMAK Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni ziyaret etti. İşaret Dili Çevirmenliği bölümünde işiten ve sağır öğretim üyelerinin derslerine katılarak çevirmenlik alanında farklı öğretim ve uygulama yöntemlerini gözlemleme fırsatı buldu.
19 Aralık 2023 tarihinde Finlandiya’dan HUMAK Uygulamalı Bilimler Üniversitesi; İsveç’ten Stockholm Üniversitesi ve Türkiye’den İstinye Üniversitesi, Türkiye Sağırlar Konfederasyonu ve İşaret Dili Tercümanları Derneği’nden araştırmacılar, çevrimiçi olarak gerçekleşen uluslararası toplantıda bir araya geldi.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK ile 29 Kasım 2023 Çarşamba gününden başlamak üzere her ayın son çarşamba günü Rami Kütüphanesinde kültür ve edebiyat sohbetleri düzenlenecektir.
''Divan Sohbetleri: Osmanlı Şiiri Neden Bahseder?'' başlığıyla düzenlenecek etkinlikte dinleyici sayısı 100 kişiyle sınırlı olduğundan ilgilenenlerin önceden yer ayırtmaları gerekmektedir.