Türkiye'de Çalışma Deneyimleri ve Özneleşme Meselesi

İstinye Üniversitesi Sosyoloji Bölümü tarafından 27 Mart'ta düzenlenen etkinlikte, Dr. Ayça Yılmaz Deniz "Türkiye'de Çalışma Deneyimleri ve Özneleşme Meselesi" başlıklı bir konuşma yaptı.
Dr. Ayça Yılmaz Deniz'in Paris Descartes Üniversitesi'nde yazmış olduğu doktora tez çalışmasından yola çıkarak yaptığı sunumda, Yılmaz Deniz kendisini "beyaz yakalı" olarak tanımlayan uzman çalışanların iş yaşamlarında karşılaştıkları problemler üzerine kurdukları bazı sosyal platformlara dair inceleme ve tespitlerini aktardı. Bireylerin iş yaşamından beklentileri, meslek yoluyla özneleşme ve özgürleşme isteği, şirketlerin özneleştirme vaadleri ve çalışanlara dair stratejileri ile çalışanların bunlara dair fikirlerinin örnek vakalar üzerinden tartışıldığı seminer, Sosyoloji bölümü hocalarının ve öğrencilerinin de katkılarıyla gerçekleştirildi.