Dr. Dicle DÖVENCİOĞLU ile Materyalleri Algılamak

İstinye Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen ‘’Materyalleri Algılamak’’ adlı seminer, Dr. Dicle DÖVENCİOĞLU’nun katılımıyla 31 Mayıs Cuma Günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsünde gerçekleşti.

Çevremizdeki objelerin materyallerinin algılanmasının ve beyindeki görsel algı mekanizmalarının objelerin özelliklerini işlemesi konularının ele alındığı seminerde, benzer algı mekanizmalarının dokunsal olarak da oldukça önemli olduğunun üzerinde duruldu. Rengini beğendiğimiz bir gömleğe dokunup yumuşaklığını algıladıktan sonra almaya karar vermenin daha kolay olduğunu belirten Dr. Dicle DÖVENCİOĞLU, objelerin yüzey materyelleriyle ilgili yaptığı çalışmaları öğrencilerle paylaştı. Şekilleri aynı olan mat ve parlak iki objeyle ilgili deneylerden elde ettiği sonuçları ayrıntılarıyla anlatan Dr. Dicle DÖVENCİOĞLU, materyalleri dokunarak algılamak ilgili yaptığı çalışmalara değindi.