İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Türk Dili ve Edebiyatı

Bölüm Başkanının Mesajı

Sevgili öğrenciler,

Lisans eğitimi için tercih edeceğiniz üniversitenin başarılı bir akademik kadroya sahip olması ve mezun olduktan sonra bir adım önde olmanızı sağlayacak birikimi sizlere kazandırabilmesi son derece önemlidir. İstinye Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde alanının en başarılı ve akademik birikimi en yüksek akademisyenlerinden ders alacak olmanız, akademik gelişim anlamında sizlere hayat boyu fayda sağlayacaktır.

Dört yıllık Lisans eğitiminiz sırasında bölümümüzün sizlere kazandıracağı birçok avantaj vardır. Bölümümüzde Lisans eğitiminizi sürdürürken diğer taraftan farklı bir bölümde Çift Anadal/Yandal yapma imkânına da sahip olacaksınız. Bu, size mesleki anlamda bir alternatif sağlayacaktır.

Öğrencilerimizi, kariyerlerinde önemli bir unsur olacağına inandığımız Erasmus, Farabi gibi uluslararası değişim programlarına yönlendiriyoruz. Bu değişim programları sayesinde başka ülkeleri ve üniversiteleri tecrübe edecek olmanız da kariyeriniz için değerlidir.

Öğrencilerimiz, eğitimlerinin ilk yılında isteğe bağlı olarak yabancı dil eğitimi alabilirler. Yabancı dil eğitimi, özellikle lisansüstü eğitiminizde size fayda sağlayacaktır.

Sizi akademik anlamda en iyi düzeyde geliştirebilecek ve iş hayatı için donanımlı bir şekilde mezun edebilecek doğru bir üniversite seçmeniz önemlidir. Bölümümüz bu doğrultuda, ilgili öğrencilere tecrübe kazandırabilmek adına yayınevlerinde ve üniversitemizin Yabancılara Türkçe Öğretimi birimi olan İSÜ TÜRKMER’de staj imkânı da sağlamaktadır.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz, alanının en başarılı akademisyenlerinden ders almış olmanın kazandıracağı donanımla lisansüstü eğitim yaparak akademik kariyerlerine devam edebilir. Programdan mezun olacak öğrencilerimizin öncelikli olarak ulusal ve uluslararası üniversitelerde araştırmacı, okutman, araştırma ve öğretim görevlisi olarak istihdam edilmeleri amaçlanmaktadır. Program birincil olarak bu meslek alanında yeterli donanımı sunmak için tasarlanmıştır. Bunun dışında üniversitenin yayın dünyasıyla kuracağı bağlantılarla öğrencilerin yayıncılık ile temasa geçmesi sağlanacak, böylelikle yayın dünyasında yazarlık, editörlük gibi alanlarda istihdam edilme konusunda öğrencilerin başka bölümlere göre avantajları olacaktır. Üçüncü istihdam alanı ise TİKA, Yunus Emre Vakfı, Kültür Bakanlığı, yazma eser kütüphaneleri, genel kütüphaneler gibi ulusal ve uluslararası kültürel kurumlarda uzmanlıktır. Yabancılara Türkçe Öğretimi alanında istihdam edilmek isteyen mezunlarımız, İSÜ TÜRKMER’de yapmış oldukları staj dolayısıyla bu alanda tecrübe kazanmış olacaklardır.