İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Prof. Dr. Ali Işık

Prof. Dr. Ali IŞIK,
Dekan V.

İstinye Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nde, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim Tercümanlık ve Felsefe bölümlerinde dört yıllık lisans eğitimi verilmektedir.

Fakültemiz nitelikli ve alanlarında yetkin, sahip oldukları akademik ve alana özgü bilgiyi sürekli sorgulayarak güncelleyebilen, araştırmacı, girişimci ve sosyal becerileri yüksek bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Akademik kadrosu da bu misyonu içselleştirmiştir. Fakültemizdeki müfredatlar öğrencilerimizin olduğu kadar paydaşlarımızın da ihtiyaçları çerçevesinde şekillendirilmiştir. Lisans programlarımızda teorik derslerin yanı sıra uygulama ve laboratuvar dersleri de verilerek öğrencilerimizin teorik bilgilerinin uygulamalarla pekiştirilmesi sağlanmaktadır. Yurtdışındaki akademik ve kültürel işbirlikleri, Bologna süreci ve ERASMUS programları gibi uluslararası olanaklar öğrencilerimizin güncel bilimsel bilgiye ulaşmalarına yardım etmektedir.

Fakültemizdeki lisans dersleri, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği çerçeve programları başta olmak üzere, çeşitli ulusal ve uluslararası projelerde aktif rol oynayan akademisyenler tarafından verilmektedir. Ulusal ve uluslararası akademik platformlardaki çalışmalarıyla yetkin, gerçekleştirdikleri bilimsel araştırma ve yayınlarıyla alanlarında söz sahibi olan öğretim üyelerimiz fakültemizin önemli zenginlikleri arasındadır.

Prof. Dr. Ali IŞIK Dekan V.
Prof. Dr. Yusuf Erbay - Prof. Tems./Üye
Prof. Dr. A. Atilla Şentürk  Prof. Tems. Üye
Doç. Dr. Murat ARTIRAN - Doç. Tems. Üye
Doç. Dr. Sinan ÇAYA - Doç. Tems. Üye
Dr. Öğr Üyesi Feyzi Çimen - Dr. Öğr. Üyesi Tems. Üye
Prof. Dr. Mustafa Koç - Prof. Tems. Üye

Prof. Dr. Ali IŞIK Dekan V.
Prof. Dr. Yusuf ERBAY - Prof. Tems. Üye
Prof. Dr. A. Atilla ŞENTÜRK - Prof. Tems. Üye
Doç. Dr. Sinan Çaya - Doç. Tems. Üye
Doç. Dr. Murat ARTIRAN - Psikoloji (İng) Blm. Bşk.  Doç. Tems. Üye
Dr. Öğr. Üyesi Rahim Sarı - İng. Müt. Terc.  Böl. Bşk.
Dr. Öğr. Üyesi Feyzi Çimen - Türk Dili ve Edebiyatı Böl. Bşk. Üye
Dr. Öğr. Üyesi Selen Yanmaz - Sosyoloji Böl. Bşk.
Prof. Dr. Hayri Şafak URAL - Felsefe Blm. Bşk.
Prof. Dr. Mustafa Koç - Prof. Tems. Üye
Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Ildırım Özcan - Psikoloji (Türkçe) Blm. Bşk.