Yazı Bilirsin Ama Yazabilir Misin

İstinye Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen ‘’Yazı Bilirsiniz Ama Yazabilir Misiniz?’’ adlı etkinlik; İstinye Üniversitesi öğretim görevlisi, yazar ve şair A. Ali URAL’ın katılımıyla 10 Ocak Çarşamba günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsünde gerçekleşti.

Yaratıcı yazarlık konusunda dikkat edilmesi gereken temel unsurları detaylarıyla anlatan Ali URAL, ‘’Edebiyat Alışılmış olan her şeyi olağanüstü hale getirir’’ sözleriyle edebiyatın insanı yenileyebilme özelliğine dikkat çekti. Yaratıcı yazarlıkta özgünlüğün, samimiyetin ve metni düşüncede oluşturmanın en önemli noktalar olduğunu söyleyen Ali URAL, ‘’Nasıl yazılacağı kadar, nasıl yazılmayacağı da önemlidir. Ben önemli noktaları işaret ederim. Öğrencilerim nasıl yazacaklarını kendileri öğrenir.’’ Sözleriyle bakış açısı yakalayabilmenin önemine dikkat çekti. Tahammül sınırlarını genişletmenin yaratıcı yazara büyük avantajlar kattığını söyleyen Ali URAL, Düşünce aşamasının yazma eyleminin yarısı olduğunu belirtti.