İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Topkapı Kampüs Felsefe Öğrencilerini Bekliyor

Dünyamızın daha önce hiçbir dönemde olmadığı kadar büyük bir hızla değiştiğini kavrayan ve ders içeriklerini bu doğrultuda belirleyen İstinye Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi altında kurgulanan Felsefe Bölümü; düşünce kültürünün edinilmesine ve aynı zamanda bu kültürün günümüzü anlamada kullanılabilmesine yönelik eğitim programıyla, geleceğin düşünürlerini yetiştirecek. Uygulayacağı eğitim programıyla; bilim, felsefe, insan ve toplum ilişkisini sorgulamayı teşvik edecek olan İSÜ Felsefe bölümü; Topkapı Kampüste ilk öğrencilerini bekliyor.

Çağının sorunlarıyla çok yönlü ilişkiler kuran felsefe disiplini; İnsanı, toplumu ve doğayı konu edinen bilimlerle hep iç içe oluşuyla varlığını sürdürmeye devam ediyor. Felsefenin çalışma alanlarına günümüzde -özellikle mantıkla ilgi içinde- yapay zekâ çalışmaları da eklenmiş durumda. Felsefenin sorunları anlamak ve çözüm üretmek için kullandığı geleneksel -eleştirel- yöntem; mantıkla gittikçe derinleşen ilişkisiyle birlikte yeniden biçimleniyor.

Güçlü akademik kadrosu ve düşünme süreçlerine farklı bilim dallarının dahil olmasına imkân veren   yandal ve çiftanadal avantajlarıyla öğrencilerini çok yönlü geliştiren İstinye Üniversitesi Felsefe bölümü, mezunlarının her alanda kullanabilecekleri becerilerle donatılmasını amaçlıyor.

İstinye Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hayri Şafak Ural ile gerçekleştirilen Her çağın sorusu: Felsefe Öldü mü? başlıklı İSÜ Söyleşisini okumak için tıklayın.