Sosyal Psikoloji Perspektifinden Cinsel Şiddet

Sosyal Hizmet Bölümü ve Psikoloji bölümü tarafından düzenlenen Sosyal Psikoloji Perspektifinden Cinsel Şiddet seminerinin konuğu Alman Sosyal Psikolog Prof. Dr. Philipp Süssenbach, cinsel şiddetin afiş veya kampanyalarla azaltılamayacağına dikkat çekerek, “Cinsel şiddet ile mücadelede en önemli şey, mağdur olan kadınların bir şekilde yaşadıklarını topluma anlatmaları ve toplum bireyleriyle bir etkileşim içine girmeleri önemli” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi verilerine göre dünya genelinde yaklaşık her 10 kadından 4’ü fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalırken, Almanya Bielefeld Üniversetise’nden sosyal psikolog Prof. Dr. Philipp Süssenbach, İstinye Üniversitesi’nde öğrencilerin de geniş katılımıyla “Sosyolojik ve Psikolojik Açıdan Cinsel Şiddet” korusunda bir sunum yaptı.