Rusya Kazan Federal Üniversitesi'nde Türkoloji Kongresi

24-29 Nisan 2018 tarihinde bölüm hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Feyzi Çimen ve Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Gündoğdu, Rusya Tataristan Kazan Federal Üniversitesi’nde; Selçuk Üniversitesi ve Kazan Federal Üniversitesi tarafından düzenlenen X. International Turkic Art, History, and Folklore Congress / Art Activities’e katıldılar. Türk dünyasından gelen pek çok akademisyenin katıldığı bu kongrede hem oturum başkanlığı yaptılar hem de birer sunum gerçekleştirdiler. Rusya’nın en büyük üçüncü üniversitesi olan Kazan Federal Üniversitesi’nde Türkoloji ve Tatar Edebiyatı bölüm hocaları ile kongre dışında birebir toplantılar yaptılar. Üniversiteler arası iletişim, öğrenci değişimi gibi konuları konuştular. Kongre tarihine tevafuk eden, meşhur Tatar şairi Abdullah Tugay’ı anma programlarına da katıldılar. Ayrıca Rusya’da çok ilgi gören Kazan tiyatro ekibinin hazırladığı Nasrettin Hoca hakkındaki bir tiyatroyu izlediler.