Osmanlı Şiiri Işığında İstanbul’da Gündelik Hayat

İstinye Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen ‘’Osmanlı Şiiri Işığında İstanbul’da Gündelik Hayat’’ adlı etkinlik, İstinye Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atilla ŞENTÜRK’ün katılımıyla 28 Aralık Perşembe günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsünde gerçekleşti.

Osmanlı şiirini ve dönemin siyasi olaylarını genel hatlarıyla anlatan Prof. Dr. Ahmet Atilla ŞENTÜRK, edebiyatın dönemin siyasi ve sosyal özelliklerinden bağımsız olarak ele alınamayacağını belirtti. Özellikle Osmanlı edebiyatının hayatla iç içe olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, Osmanlı şairlerinin anlatıcı rolü hakkında bilgi verdi. Türklerin İslamiyet öncesinde de çok güçlü bir şiire sahip olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ahmet Atilla ŞENTÜRK, Osmanlı şiirinde kullanılan çağrışımları getirdiği şiir örnekleri üzerinden gösterdi. Prof. Dr. Ahmet Atilla ŞENTÜRK, Osmanlı şiirinde her beyitin bir bilmece olarak değerlendirilebileceğinden bahsetti.