İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Felsefe Bölümü Arş. Gör. Deniz Özen, İstanbul Üniversitesi, Hukuk Fakültesi Tarafından Düzenlenen X. Hukuka Felsefi ve Sosyolojik Bakışlar Sempozyumu'nda Bir Bildiri Sundu.

Felsefe Bölümü Arş. Gör. Deniz Özen, 07-09 Eylül 2022 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi, Hukuk Fakültesi, Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Arkivi (HFSA) tarafından düzenlenen X. Hukuka Felsefi ve Sosyolojik Bakışlar Sempozyumu'nun Hegel Oturumu'nda, "Hegelci Hukuk Felsefesi Açısından Suç ve Ceza Kavramları Üzerine Bir İnceleme" başlıklı bir bildiri sundu.

İstanbul Üniversitesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan sempozyumda, otuz bir oturum vardı ve yüzün üzerinde bildiri sunuldu.

HFSA tarafından iki yılda bir düzenlenen bu sempozyum, yirmi yıllık bir tarihe sahiptir. İlk olarak Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz tarafından başlatılan HFSA toplantıları, bugün, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Işıktaç ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülriz Uygur tarafından yürütülmektedir. 

X. HFSA Sempozyumu, 02.10.2021 tarihinde vefat eden, hukuk alanında Türkiye'nin değerli bilim insanlarından Prof. Dr. Tarık Özbilgen’nin anısına ithaf edilmiştir.

Sempozyum hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.