Dr. Öğr. Üyesi Feyzi ÇİMEN ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali GÜNDOĞDU, INCSOS 5. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu'nda

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde, Türkiye’den Marmara Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Turkish Studies Dergisi’nin katkısıyla organize edilen INCSOS 5. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu'na İstinye Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü hocalarımız Dr. Öğr. Üyesi Feyzi Çimen ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Gündoğdu birer bildiri ile katıldılar. Sempozyumda Almanya, ABD, Rusya, KKTC, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kosova, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Türkiye'den olmak üzere 93 üniversiteden 402 akademisyen bildiri sunmuştur. 900 kişi ile yapılan açılış törenine, başta sempozyumun onursal başkanı ve himayedarı TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop olmak üzere, milletvekilleri, belediye başkanları ve cumhurbaşkanlığı danışmanları katılmışlardır. Son yıllarda Makedonya'daki en büyük bilimsel faaliyetlerden biri olan kongreye TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü de destek vermiştir.