Ankara Savaşı Bağlamında Timur ve Yıldırım

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen "Kim Haklıydı: Timur mu? Yıldırım mı?"" adlı etkinlik Prof. Dr. Hayrunnisa ALAN’ın katılımıyla üniversitemizde gerçekleşti.

Rektörümüz Prof. Dr. Melih BULU’nun konu kapsamında hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışını yapmasıyla başlayan etkinlik Osmanlı İmparatorluğu ve Timur arasındaki ilişkinin genel hatlarıyla anlatılmasıyla devam etti. Timur’un hükümdar olma sürecini ve seferlerini ayrıntılarıyla anlatan Prof. Dr. Hayrunnisa ALAN, Semerkant ve Taşkent’te gerçekleştirdikleri proje kapsamında çekilen fotoğraflardan da bahsetti. Konuşmasına Yıldırım Bayezid ve Timur bağlamında Ankara Savaşını değerlendirerek devam eden Prof. Dr. Hayrunnisa ALAN, "Tarihçi bir yargıç değildir. Aksine ben daha çok bir ajana benzetiyorum" sözleriyle tarih anlatıcılığında objektif olmanın önemine vurgu yaptı. Üniversitemizin mutfağında hazırlanan Özbek pilavının katılımcılara servis edilmesinin ardından etkinlik sona erdi.