İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

54. Kütüphane Haftasını "İstinyeli-Yazar Buluşması" ile kutladık

İstinye Üniversitesi Kütüphanesi tarafından 54. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen ‘İstinyeli-Yazar Buluşması’ adlı etkinlik, 28 Mart Çarşamba günü İstinye Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi, yazar ve şair Ali URAL’ın katılımıyla İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü’nde gerçekleşti.

İstinye Üniversitesi'nin gelenekselleştirmeyi planladığı etkinlikte; şiir ve müzik dinletisinin yanı sıra kütüphane dostları ödülleri verildi. İstinye Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden Muhammed Emin Genceli de ödül alanlar arasındaydı.

Türkiye'de kitap ve kütüphane sayısının hızla büyüdüğüne dikkat çeken Ali URAL, olgunlaşan şartlara rağmen okuma oranının düşük olduğunu vurguladı. ‘’Sanal dünya bilgi çöplüğüne dönüşüyor. Okumayan insan sığ bir yaşantıyı tercih ediyor.’’ sözleriyle edebiyatın hayatımıza getirdiği rengin önemine vurgu yapan Ali URAL, ailelerin çocuklarına edebiyat sevgisi aşılaması gerektiğini belirtti. "Aileler çocuklarının doktor, mühendis olmasını istiyor. Ancak okumayan insanın kendisi ve toplumla olan iletişimi imkansız hale gelecek. Bu durumda mesleklerinde başarılı olamayacaklar.’’ sözleriyle aileleri uyaran Ali URAL, öğrencilere de kütüphanelerin yalnızca çalışma amaçlı kullanılmayacağını, okuma alanı olarak da değerlendirilebileceğini hatırlattı.