Topkapı Sarayı’nda Uygulamalı Ders

İstinye Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 2018 yılından beri her yıl düzenlenen “Topkapı Sarayı’nda Uygulamalı Ders” adlı etkinlik, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK’ün kılavuzluğunda 11 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşti. Sabahın erken saatlerinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileriyle Sultanahmet Meydanı'ndaki Alman Çeşmesi'nde bir araya gelen Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK, meydanın Roma döneminden bu yana tarihi gelişimi hakkında bilgi vermiştir. Topkapı Sarayı'nda saray mutfağından başlayarak Dîvân-ı Hümâyûn, savaş aletlerinin olduğu bölüm, saatlerin bulunduğu bölüm, kutsal emanetler bölümü, Revan ve Bağdat Köşkleri gezilmiştir. Öğrencilere ders esnasında anlatılan konular, yerinde görülerek Prof. Dr. Ahmet Atillâ ŞENTÜRK’ün eşsiz anlatımıyla açıklanmıştır.