Topkapı Sarayı’nda Uygulamalı Ders

İstinye Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Topkapı Sarayı’nda Uygulamalı Ders” adlı etkinlik, İstinye Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atilla ŞENTÜRK’ün katılımıyla 7 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşti. Sabahın erken saatlerinde İstinye Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileriyle bir araya gelen Prof. Dr. Ahmet Atilla ŞENTÜRK rehberliğinde, saray mutfağından başlayarak Dîvân-ı Hümâyûn, savaş aletlerinin olduğu bölüm, saatlerin bulunduğu bölüm, Revan ve Bağdat Köşkleri gezilmiştir. Öğrencilerin derslerde karşılarına çıkan ve sadece adını bildikleri âletler Prof. Dr. Ahmet Atilla ŞENTÜRK’ün eşsiz anlatımıyla açıklanmıştır.