Liv Koleji ile Güçlerimizi Birleştirdik

İstinye Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Liv Koleji arasında “İyi Niyet Protokolü ve Staj Anlaşması” imzalandı.

Anlaşmaya göre; İstinye Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, İSÜ TÜRKMER’de Yabancılara Türkçe Öğretmenliği stajı yapabiliyorken LİV KOLEJİ’nde de Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği stajı yapma imkânına sahip oldu.

Pedagojik formasyon eğitimi ve bu eğitim çerçevesinde verilen öğretmenlik stajının kaldırılması Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin mesleki anlamda endişe duymalarına sebep olmuştur. Öğrencilerin bu endişelerini gidermek için çalışan bölümümüz, öğrencilere staj imkânı sağlamaktadır. Öğrencilerin İSÜ TÜRKMER ve LİV KOLEJİ’nde stajlarını tamamladıktan sonra özel ve resmî kurumlarda öğretmenlik yapmasının önü açılmıştır.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak öğrencilerimizi iş hayatına hazırlıyor ve #İstinyeli olmanın ayrıcalığını kazandırıyoruz.

#İstinyeli yetişir dünya değişir.