Dîvân Şiirine Merhaba

İstinye Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Dîvân Şiirine Merhaba” adlı etkinlik, Prof. Dr. Mine MENGİ’nin katılımıyla 25 Ekim Çarşamba Günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü’nde gerçekleşti. Dîvân şiirinin seçkin beyitlerinden hareketle Klasik Türk Edebiyatı’nın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Mine MENGİ, bu şiiri besleyen hikâye ve kıssaları dinleyicilerle paylaşmıştır. Yer yer müzik dinletilerinin de yapıldığı etkinlikte, Prof. Dr. Mine MENGİ sorularıyla dinleyicileri konuşmaya teşvik etmiştir. Etkinlik, farklı alanlardan öğretim üyesi ve öğrencilerin yoğun ilgisi sebebiyle Prof. Dr. Mine MENGİ ile soru-cevap eşliğinde güzel bir sohbete dönüşmüştür.