"Dilimiz Kimliğimiz" Adlı Etkinliğimizde, İstanbul Milletvekili Ekrem ERDEM’i Üniversitemizde Ağırladık

İstinye Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Dilimiz Kimliğimiz" adlı etkinlik, AK PARTİ İstanbul milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem ERDEM’in katılımıyla 9 Nisan Pazartesi günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü’nde gerçekleşti.

Konuşmasına sözlü iletişimin başlangıcı olan selamlaşmanın önemine vurgu yaparak başlayan Ekrem ERDEM, başarının ilk şartının anadili iyi kullanmak olduğunu belirtti. Dilin geçmişimiz, bugünümüz ve geleceğimiz olduğunu hatırlatan Ekrem ERDEM, "Dille konuşur, düşünür ve anlaşırız. Dil olursa insan, dolayısıyla da millet olur" sözleriyle dilin milletleri kalıcı hale getirdiğine dikkat çekti. Türkçenin yapısını ve kökenini ayrıntılarıyla anlatan Ekrem ERDEM, dilimizin eklemeli yapısının yeni kelimeler türetmeye uygun olduğunu belirtti. Dilimizi her alanda yabancı kelimelerden kurtarmamız gerektiğinin altını çizen Ekrem ERDEM, bu bağlamda "F" klavye kullanmanın öneminden bahsetti.