Ş. Teoman Duralı Uluslararası Bilim-Felsefe Sempozyumu

Türkiye’nin önemli düşünürlerinden Ş.Teoman Duralı 6 Aralık 2021’de vefat etmiştir. Hayatı boyunca sürdürdüğü araştırmalarıyla felsefenin temel problemlerini kendine göre temellendirip alana ilişkin düşüncelerini oluşturmuş,Türkiye’nin büyük düşünürleri arasına katılmıştır. Felsefe yayınlarıyla, konuşmalarıyla, tartışmalarıyla, şiirleriyle yetiştirdiği öğrencileriyle Türkiye’de felsefe yapmanın önündeki engelleri kaldıran Ş. Teoman Duralı’yı vefatının 1. yılında anmak amacıyla 6-7 Aralık 2022 tarihlerinde İletişim Başkanlığı Merkez Teşkilatı Binası Konferans Salonunda "Kutadgu Bilig’in Peşinde Bir Filozof, Vefatının Birinci Seneidevriyesinde, Ş. Teoman Duralı Uluslararası Felsefe-Bilim Sempozyumu" düzenlenecektir. Bu sempozyuma, İstinye Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayri Şafak Ural da "Bilim, Felsefe ve Günlük Yaşam Açısından 50 Yıla Bakış" başlıklı konuşmasıyla katılacaktır.